perton

Mijn naam is Cristian Perton en ik volg de Formule 1 al sinds Monaco 1997, toen mijn ouders een feestje hadden en me bij mijn oma lieten logeren. Tussen 2003 en 2005 schreef ik voor InsideF1.nl, een site die helaas niet meer bestaat. Tussen 2007 en 2013 was ik actief voor GPUpdate.net, maar daar ben ik vertrokken, omdat ik wat meer tijd aan mijn studie wilde besteden, wat me juist wat meer tijd voor deze site heeft gegeven.

Ik zal de Formule 1 altijd met veel interesse blijven volgen, maar het is niet per se meer mijn favoriete raceklasse. Ik houd er nu juist van om jonge talenten te volgen. Zo was ik al gecharmeerd van Stoffel Vandoorne en Robin Frijns voor zij bij het grote publiek bekend werden. Uiteraard maak ik ook vergissen: Kevin Magnussen vond ik niet meer dan een leuke subtopper… Behalve mijn interesse in de Formule 1 en jonge talenten, houd ik nog van veel meer klassen, denk aan de IndyCars, WTCC en de MotoGP. Endurance-races vind ik wat minder, maar daar hebben we mijn collega Miguel Bosch voor.

Ik schrijf op deze website als fan en dat kan zeker in de opiniestukken soms scherp zijn, soms lomp en soms de grenzen opzoekend, maar altijd met argumenten en ik probeer ook altijd het grote plaatje te zien en nuances aan te brengen. Natuurlijk is het makkelijk om kritisch te zijn op Pastor Maldonado, maar is dat altijd terecht?

Cristian Perton
e-mail
Facebook
Twitter
LinkedIn