Dus Jenson Button gaat naar McLaren en zijn oude team wordt Mercedes. Dat laatste is niet zo verrassend, het eerste wel. Nadat de Brit zijn titel had behaald ging het op fora en in de media vooral over de vraag of hij volgend jaar wel competitief kon zijn met de Brawn (nu Mercedes), en niet waar hij zou rijden. Het ging echter anders.

“I thought the challenge of going up against Lewis in his environment would be exciting. I’m earning less than I would have at Brawn, so it’s not for money – everyone involved knows that’s the case. My goal for 21 yeas was to be world champion – I’ve done that, so I need a new challenge which is why I did it.”

Dat is wat Button donderdag in een interview met de BBC zei. En nog wel meer dingen, dus hier een linkje. De meningen over zijn overstap waren eigenlijk in twee kampen te verdelen: de mensen die hem een geldwolf vonden dat hij voor McLaren koos, en de mensen die vonden dat Brawn hem een schandalig bod gaf en dat het dus ook terecht was dat hij vertrok.

Zo blijkt het dus echter niet te zetten. Nick Fry van Brawn/Mercedes zei eerder deze week al dat Button meer zou hebben verdiend bij Mercedes dan bij McLaren en Button nu zelf dus ook. Dat het hem dus om de uitdaging gaat, lijkt voor de hand te liggen, maar er zijn mensen die daar zo hun twijfels bij hebben, volgens hen zou Button sowieso bij Brawn weg hebben gewild, omdat hij überhaupt niet tevreden was over hun aanbod – en daar blijkbaar zelfs een minder salaris bij McLaren voor over had.

En dan is er nog de theorie dat Brawn in opdracht van Mercedes expres een belachelijk bod deed dat Button weg zou jagen, zodat men op die manier op een makkelijke manier van de wereldkampioen af kon komen en een Duits team kon stichten. Dat lijkt me echter vergezocht, daarvoor zijn de bedragen die deze week in de media werden genoemd toch te hoog (zeker 12 miljoen Britse ponden ging het over).

Waar het uiteindelijk om gaat is dat McLaren Button meer kan bieden dan Brawn/Mercedes. Financieel misschien niet, maar wie een blik op het seizoen 2009 werpt, weet eigenlijk genoeg: Brawn zakte af van een dominante kracht naar een team dat slechts sporadisch op het podium kwam. McLaren ging van achterhoedeteam dat Q1 soms niet overleefde naar een team dat met Hamilton bijna -vanaf de Duitse Grand Prix gemeten- de meeste punten scoorde. Zonder zijn crash in Italië was dat zelfs gelukt.

Dit jaar profiteerde Brawn van de dubbele diffuser – zulke technische reglementen zijn er volgend jaar niet. Hoewel voorganger BAR (alweer drie teamnamen geleden, gerekend vanaf Mercedes), natuurlijk nog wel de nodige trucjes met een benzinetank kende… Ook heeft men niet meer het voordeel dat in een voorgaand jaar al het budget in een auto is gestopt die pas een jaar later zou racen.

Het is dus ook nog maar de vraag of Brawn volgend jaar wel zo sterk is en om de titel kan strijden, of zelfs maar de overwinningen. Van McLaren mag dat wel worden aangenomen. Het team heeft dit jaar de plank misgeslagen, maar zal dat niet nog een keer doen. Bovendien weet men wat er mis was met de auto, en heeft men de auto behoorlijk verbeterd.

Weg bij Brawn was voor een wereldkampioen, welke wereldkampioen dan ook, de enige juiste keuze (en wanneer ik ongelijk blijk te hebben, geef ik begin november 2010 graag mijn ongelijk toe – herinner me er dan aan).

Is McLaren dan de juiste keuze? Wel, Ferrari zit vol, Red Bull zit vol en de andere teams hebben zich de afgelopen jaren niet genoeg bewezen als team dat voorin mee kan doen. Blijft over McLaren. Button had eens de reputatie die Hamilton nu heeft en als Button daadwerkelijk overtuigd is van zijn talent, is het alleen maar goed dat hij het tegen het lievelingetje van het Britse team opneemt.

De kans is echter aannemelijk dat Button verslagen gaat worden door Hamilton. Niet zozeer omdat Hamilton het lievelingetje van McLaren is (want ik geloof niet dat Button dezelfde kansloze strategieën gaat krijgen als Heikki Kovalainen kreegt, zoiets doe je niet met een wereldkampioen – en Martin Whitmarsh gaf toe dat er beter geluisterd had moeten worden naar Fernando Alonso in 2007, dus ik gok dat ze dat bij Button zullen doen), maar wel omdat die auto voor Hamilton is gebouwd.

Dat heeft niets met de status van eerste rijder te maken, maar met het simpele feit dat Hamilton een van de beste coureurs van het veld is. Hij heeft een agressieve rijstijl en kan goed omgaan met flinke bandenslijtage. Ook is Hamilton -niet altijd, dat beweer ik niet- prima in staat om om problemen heen te rijden, met als grootste voorbeeld de kwalificatie in Canada in 2008, waar iedereen klaagde over het asfalt in de hairpin, behalve de man die met zes tienden van een seconde pole pakte.

Jenson Button daarentegen heeft een auto nodig die een heel soepele rijstijl vereist en met banden die uit zichzelf prima op temperatuur komen. In de koude races van afgelopen seizoen viel ook te merken hoe slecht Brawn daarin was, en wie meeluisterde naar de radio, kon het geklaag van Button vaak genoeg horen.

Aangezien Hamilton al sinds 2007 bij McLaren zit, zal de MP4-25 van volgend jaar gebaseerd zijn op een agressieve rijstijl. Button heeft afgelopen seizoen helaas niet bewezen dat hij zich aan die situatie aan kan passen. Ik hoop oprecht dat Button Hamilton partij kan bieden, maar ik vrees dat Hamilton vrij eenvoudig zijn nieuwe teamgenoot zal verslaan.

Niet omdat hij een voorkeursbehandeling krijgt, misschien ook niet omdat hij beter is (dát laat ik in het midden), maar omdat zijn rijstijl beter bij de McLaren past. Aan Button de taak om daar verandering in te gaan brengen.

(bron foto: www.brawngpnews.co.uk)