Deze week was het weer tijd voor een testsessie in de Italiaanse Formule 3. Eind november vond er al een test plaats op het circuit van Varano, maar omdat daar maar drie teams aanwezig waren, zullen we er niet al te diep op ingaan. Giacomo Barri was snelste op de eerste dag, maar reed de tweede dag niet. Giovanni Venturini, die kampioen werd in de Formula 2000 Light van 2009, derde in de Italiaanse Formule Renault en tweede in de Zwitserse variant, was over twee dagen het beste met een gemiddelde van anderhalf (als Barri even wordt weggelaten, omdat hij maar een dag reed).

Formel Lista Junior-kampioen Kevin Giovesi reed alleen de tweede dag en werd tweede. Vittorio Ghirelli (voor het eerst in een raceauto) en Venezolaan Biago Bulnes pakten beiden 3,5 punten. Christian Mancinelli eindigde de eerste dag als laatste, Vittoria Piria de tweede dag.

Goed, dan de test van deze week op Vallelunga, waar iedereen wel aanwezig was. Eerst de ranglijst:

Positie Naam Punten
1. Giulio Glorioso 1,5
2. César Ramos 2,5
3. Carlos Muñoz 2,5
4. Marco Moscato 4
5. Kevin Mirocha 5
6. Andrea Roda 6
7. Samuele Buttarelli 6
8. Pasquale di Sabatino 6,5
9. Alex Fontana 7
10. Ronnie Valori 7
11. Alessandro Silvestri 9
12. Matteo Davenia 9
13. Kevin Giovesi 9
14. Barrett Mertins 11
15. Vittorio Ghirelli 12

Beste coureur was Giulio Glorioso, die al wat beter gewend is geraakt aan de Gloria-bolide, eindigde de eerste dag als tweede, en een dag later als eerste. Dit jaar werd hij nog zestiende in het kampioenschap, maar als hij zijn progressie van de laatste tijd door kan zetten, kan hij zomaar wat moois neer zetten met Gloria. César Ramos maakte goed gebruik van zijn ervaring in de Formule 3 Euroseries door tweede te worden, voor Carlos Muñóz, de Colombiaan die afgelopen seizoen slechts een handvol podiumplaatsen bijeen reed in de European F3 Open en Formule Renault (West European Cup en Eurocup).

De drie waren overduidelijk de beste van het stel en het was zonde om te zien dat Pasquale di Sabatino slechts op de achtste plaats eindigde. De Italiaan reed dit jaar voor RC Motorsport in de World Series by Renault en besloot het team te helpen in de Formule 3. In zo’n situatie hoeven er geen snelle tijden gereden te worden, dus we mogen ook aannemen dat hij zich meer met race-afstellingen bezighield dan met korte rondjes.

Op 10 december zal er nog een test plaatsvinden op Mugello.

(bron foto: www.italiaracing.net)