emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

Racevoer – wat speelt er in de racewereld?

Racevoer – wat speelt er in de racewereld?

Deze week staat in het teken van de Italiaanse Grand Prix. Daarom deze keer enkele prachtige artikelen over deze race. Maar er is meer…

Vijftig jaar geleden won een Formule 1-auto met de motor voorin voor het laatst een Grand Prix. In de Italiaanse Grand Prix op 4 september 1960, was het de Amerikaan Phil Hill wie het volledige Scuderia Ferrari-podium aanvoerde. Archie Smith was erbij en publiceerde afgelopen weekend nog nooit eerder vertoonde foto’s van deze race op de website van The Guardian. (meer)

Tien jaar later, op 5 september 1970, overleed Jochen Rindt tijdens de Grand Prix van Italië. Anthony Rowlinson, de executive editor van The Red Bulletin, heeft voor Motor Sport Magazine met de nog levende deelnemers aan die Grand Prix gesproken en gevraagd naar hun ervaring met Rindt tijdens dat laatste raceweekend, en kwam met een eerste deel van enkele prachtige artikelen. (meer)

Jean-Eric Vergne werd onlangs kampioen in het British Formule Three Championship met Carlin. De Fransman won maar liefst de helft van de eerste 24 races en werd zo al vroeg in het jaar kampioen. Maar wie is die snelle, twintigjarige man eigenlijk? F1weekly sprak met hem. Vanaf -10:00 (meer)

Afgelopen weekend reed Karun Chandhok als eerste een rondje over het nieuwe Korean International Circuit. De Hispania Racing-coureur had daarvoor een Red Bull Racing-bolide ter beschikking gekregen, inclusief onboard camera. (meer)

A.J. Foyt is wars van politiek en laat dat graag weten. De flamboyante Texaan sprak afgelopen weekend in Chicagoland met More Front Wing en deed enkele mooie uitspraken over de andere IndyCar-teams die menig Formule 1-liefhebber bekend in de oren klinkt. Ook geeft hij zijn ongezouten mening over de DeltaWing, huidige staat van de IndyCar Series en nog veel meer. (meer)

Paul Tracy is weer even terug bij Dreyer & Reinbold Racing. In Kentucky kende hij een prima weekend, maar een bijzonder goed resultaat zat er niet in. In zijn laatste blog vertelt hij over de technische kant van zijn weekend op de Kentucky Speedway. (meer)

Weinig coureurs zijn zo welbespraakt en hebben zoveel gezien in de autosport als David Coulthard. Ieder interview met deze man is dan ook een plezier om te zien. F-1.LT sprak vorige week met de Brit en stelde enkele interessante vragen. De antwoorden waren, zoals altijd, enorm boeiend om aan te horen. (meer)Share with your friends
Submit