Vanaf vandaag zullen we regelmatig linken naar interessante artikelen die we tegenkomen op het internet. Het zal daarbij niet om brekend nieuws gaan, maar artikelen op collegablogs, interviews of alles wat het lezen waard is. Het hoeft niet per se iets dagelijks te zijn, dus het zal op onregelmatige tijden komen, en wellicht ook wel meerdere malen per dag.

Lotus met Renault-motoren?
Williams bevestigde eerder dat Cosworth volgend jaar ook de motorenleverancier zou zijn. Het Britse team werd aanvankelijk in verband gebracht met Renault, dat ook motoren levert aan Red Bull. Nu lijkt er toch een derde team bij te komen voor Renault. Nu gaat het gerucht dat Renault motoren gaat leveren aan Lotus. Manipe F1 praat erover op zijn blog. (meer)

Nieuwe puntentelling werkt
De meeste mensen die de Formule 1 iets nauwlettender volgen dan alleen op zondagmiddag op de televisie snappen wel dat de titelstrijd dit jaar erg spannend is, ook al is dat misschien niet te zien door de nieuwe puntentelling. F1 Fanatic toont aan hoe spannend, en ook dat het doel van de puntentelling, namelijk het beter belonen van de racewinnaar, gehaald is: met de oude puntentelling had Lewis Hamilton de titelstrijd nog steeds geleid na Hongarije. (meer)

Interview met Nicolas Todt
Het Italiaanse 422race heeft een interview gehad met Nicolas Todt, manager van onder andere Felipe Massa. Ook heeft hij GP2-coureurs Jules Bianchi en Pastor Maldonado, op weg naar de titel dit jaar, onder zijn hoede. Hij praat onder andere over hun Formule 1-aspiraties en het seizoen van Massa. Het is wel in het Italiaans. (meer)

Eddie Jordan beantwoordt vragen van fans
Op de site van de BBC beantwoord Formule 1-analitycus en voormalig teambaas Eddie Jordan vragen van de fans. (meer)

Verstappen haalt uit naar Schumacher
Jos Verstappen, in het verleden nog goed bevriend met Michael Schumacher, heeft in zijn column voor De Telegraaf flink uitgehaald naar zijn voormalig teamgenoot. Hij is niet de eerste coureur die dat doet, en vast en zeker ook niet de laatste. (meer)

Analyse rondetijden Alonso en Massa in Duitsland
De bedoeling is om in deze serie alleen recente artikelen te plaatsen, maar omdat het een nieuwe serie is, wilden we jullie dit bericht van eind juli niet onthouden: F1 Numbers toont aan dat het wel meeviel met dat Fernando Alonso sneller was dan Felipe Massa in Duitsland. (meer)