emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

GP2 Hongarije: Winst Ricci, deceptie Maldonado

GP2 Hongarije: Winst Ricci, deceptie Maldonado

Gisteren werd de sprintrace in de GP2 Series op de Hungaroring verreden. Gastschrijver Bjorn Smit doet verslag.

De sprintrace van de GP2-Series op de Hungaroring is voor kampioenschapsleider Pastor Maldonado uitgelopen op een grote teleurstelling. Na zes van de 28 ronden werd de winnaar van de hoofdrace met een zwarte vlag uit de race gehaald. Maldonado negeerde de zwarte vlag met oranje bol vanwege een loszittende voorvleugel. Giacomo Ricci reed vrij eenvoudig naar de overwinning.

Na een redelijk rustige eerste ronde ging het aan het eind van de tweede ronde fout. Sergio Pérez probeerde met een erg optimistische actie Maldonado in te halen. De Venezolaan toucheerde de achterkant van Giedo van der Garde waarna Maldonado’s voorvleugel het begaf, met noodlottige gevolgen. Pérez spinde en gaf later in de pit op.

Ondertussen was Ricci de koploper. De Italiaan had een mooie marge naar Jérôme d’Ambrosio, maar helaas voor de teamgenoot van Ho-Pin Tung moest hij na twaalf rondjes opgeven met technische problemen. Daardoor schoof Van der Garde op naar de derde plaats, achtervolgt door Davide Valsecchi en Oliver Turvey.

Her en der op de baan waren wat leuke gevechtjes, zoals tussen Rodolfo González, Max Chilton en Vladimir Arabadzhiev om de veertiende plaats. Arabadzhiev passeerde beide mannen en reed zo naar de veertiende plek aan de finish. Van der Garde stond zwaar onder druk. Valsecchi was duidelijk sneller maar zat ruim 15 ronden land opgesloten achter de Nederlander. In de een-na-laatste ronde gebeurde het onvermijdelijke: Valsecci pakte de laatste podiumplek af van Van der Garde.

Ricci reed onbedreigd naar de zege in deze sprintrace. Hij had een voorsprong van zeven seconden op Christian Vietoris, die een mooie tweede plek behaalde. Derde werd dus Valsecchi, voor Van der Garde, Turvey en Luca Fillipi. Ho-Pin Tung deed niet mee in de sprintrace na zijn crash in de eerste bocht van de hoofdrace. Hij werd uit voorzorg in het ziekenhuis gehouden waar een klein scheurtje in zijn rugwervel werd geconstateerd.


[Foto(’s): LAT/GP2 Media Service]


Share with your friends
Submit