Timo Glock kende in Duitsland geen fijn weekend. De Virgin-coureur moest door een gridstraf vanwege het wisselen van een versnellingsbak op de laatste rij beginnen, met alleen zijn teamgenoot achter zich. Die kwam hem echter voorbij bij de start. Glock omschreef het als volgt: “It was a difficult start to the race as Lucas overtook me in a brilliant move.”

Aardig, om dat over je teamgenoot te zeggen. Maar het blijkt toch anders te zitten. Tracy Novak, de persdame van het Britse team, liet voordat ze het persbericht met de quotes van de coureurs verstuurde, dat persbericht nog even bekijken door Glock en Di Grassi. En als grap veranderde Di Grassi de oorspronkelijke quote van zijn teamgenoot.

Mensen die een stuk ouder zijn dan ik, en de tijd van Ayrton Senna en Gerhard Berger als teamgenoten nog hebben meegemaakt, zullen ongetwijfeld boeken vol grappen van de twee kunnen volschrijven, maar tegenwoordig is dat in de Formule 1 wat minder. Virgin was dan ook ‘not amused’, aldus Motorsport-Total.com.

Het team dat bij de teampresentatie zo hip en leuk wilde overkomen, loopt zich nu aan te stellen om iets waar geen hond naar gekraaid zou hebben, als de Duitsers er geen melding van hebben gemaakt. En die hebben het hele gedoe ook behoorlijk overdreven alsof er een grote rel was binnen het team, wat mij niet het geval lijkt te zijn.

Virgin heeft heel andere redenen om zich zorgen over te maken. Het team kwam met veel bombarie de Formule 1 binnen, maar wordt voorlopig nog altijd weggereden door Lotus. Al is men wel positief over de in Duitsland ingevoerde updates. De komende races zal moeten blijken in hoeverre die helpen.

Bovendien is dit non-incident een gemiste kans voor Virgin. Sinds Red Bull een topteam is geworden is het leuke van het team er wel af en heersen de kleine tot grote rellen. Virgin kan zich perfect profileren als jong en leuk team. Waar geintjes gemaakt worden. Het is jammer dat men dat zelf niet doorheeft.