We hebben nog wat televisietips voor jullie, waar er gisteren al twee van zijn verschenen, dus excuses voor de stormvloed aan tips, maar het gaat om een programma dat we jullie absoluut niet willen onthouden.

National Geographic zendt deze periode de serie ‘Racing to America uit’, waarin vier afleveringen over NASCAR te zien zijn. Ook voor iemand die niet liefhebber is van de klasse, is het een erg interessante serie. De eerste aflevering heb ik helaas gemist en werd afgelopen zondag (22 november) uitgezonden. Deze had de titel ‘Montoya’s Chase’ met de omschrijving van National Geographic: “Volg Juan Pablo Montoya’s zware tweede seizoen in de NASCAR, waarin hij diverse obstakels moet overwinnen, zowel persoonlijk als professioneel.”

Ik heb mailcontact gehad met de zender en men wist mij niet te garanderen of de aflevering (die blijkbaar in juni ook al eens is uitgezonden) nog een keer zou worden uitgezonden, maar op YouTube is de aflevering wel te vinden. De kwaliteit is echter zo belabberd (camera gericht op televisie, Japanse ondertiteling), dat we er niet naar linken, maar wie wil kan er natuurlijk zelf naar zoeken.

Gelukkig staan er in de serie nog drie mooie afleveringen op het programma, elke zondag eentje. Aanstaande zondag, 29 november, de aflevering ‘Villeneuve and Franchitti’, over hoe Jacques Villeneuve en Dario Franchitti probeerden succes te krijgen in de NASCAR. Het moge bekend zijn dat de Canadees niet voldoende budget heeft weten te krijgen, en dat Franchitti inmiddels weer IndyCars rijdt – en kampioen is geworden.

Op 6 december wordt de aflevering ‘The Oldest Rookie’ uitgezonden. “NASCAR keert terug naar glorieuze locaties als Richmond, Darlington en Charlotte. Hoe zal het publiek de nieuwe coureurs ontvangen?” Een week later is de laatste aflevering, met als titel ‘The Return Of The Natives’. “De Amerikaanse coureurs Sam Hornish, AJ Allmendinger en Scott Speed proberen hun successen in andere disciplines te herhalen bij de NASCAR.”

Alle afleveringen beginnen om 14.00 uur.

(bron foto: www.photobucket.com)