emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

GT Report: Bentley op titelkoers

GT Report: Bentley op titelkoers

Een week na de 24 uur van de Nürburgring en twee weken na de 24 uur van Le Mans, ging het GT-circus afgelopen weekend vrolijk verder: zowel in Paul Ricard als Watkins Glen waren de beste sportwagencoureurs van de wereld te vinden.

Blancpain Endurace Series: Paul Ricard

In slechts vier races heeft Bentley twee keer gewonnen. Na Silverstone werd in de 3-uursrace op Paul Ricard de volgende prijs gepakt. Omdat een goed begin het halve werk is, neemt Bentley de leiding in de Blancpain Endurance Series Drivers Pro Cup over.

De gevechtslinies in de Blancpain zijn getekend: in 2014 gaat het tussen het Bentley-team van M-Sport en ART McLaren. Was McLaren in Monza nog de sterkste, sinds het weekend in Silverstone zijn de rollen omgedraaid.

Ondanks versterking van Toyota LMP1-coureur Nicolas Lapierre slaagde ART McLaren er niet in om pole position te verdedigen. Halverwege de race dook Andy Meyrick bij Grégoire Demoustier aan de binnenkant erlangs om de leiding tot het einde van de race vast te houden.

Met nog maar twee races te gaan, heeft McLaren een voorsprong van één punt op Bentley. Beide races zijn in het nadeel van de Formule 1-constructeur: Spa duurt 24 uur, terwijl de 1000km van de Nürburgring ongeveer zes uur zal duren. Hoe langer de race, hoe groter de kans dat de MP4-12C kapot gaat. Daartegenover staat dat de Bentley Continental GT3 nooit langer dan een 12-uursrace heeft gereden, die overigens ook niet zonder problemen werd uitgereden.

Korte high lights:

Uitgebreide high lights:

Top 5 algemeen klassement:
1. #7 M-Sport Bentley Continental GT3 (S. Kane/G. Smith/A. Meyrick)
2. #98 ART Grand Prix McLaren MP4-12C (G. Demoustier/N. Lapierre/A. Parente)
3. #85 HTP Motorsport Mercedes-Benz SLS AMG (L. Wolf/S. Afanasyev/S. Dusseldorp)
4. #88 HTP Motorsport Mercedes-Benz SLS AMG (H. Primat/N. Verdonck/M. Buhk)
5. #26 Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra (E. Sandström/S. Ortelli/G. Guilvert)

IMSA United Sports Car Championship: 6 Hours of Watkins Glen

Een tweestrijd tussen OAK Racing en Spirit of Daytona werd zondag in het voordeel van Spirit of Daytona beslecht. OAK Racing ging na een inhaalactie op de Corvette DP van Spirit of Daytona lange tijd aan de leiding. Het doel was om een gat slaan om nog een laatste pitstop te kunnen maken, maar een neutralisatie viel in het nadeel van de Morgan LMP2 uit: Richard Westbrook ging Alex Brundle tijdens de herstart in de slotminuten op pure snelheid voorbij om de leiding niet meer af te staan.

GT2 bestond uit een volledig Amerikaans podium. Corvette won de felbevochten 6-uursrace, gevolgd door twee Vipers. Twee tienden van een seconde zat tussen de Corvette van Antonio García en de Viper van Marc Goossens.

Top 5 algemeen klassement:
1. #90 Spirit of Daytona Racing Corvette DP (R. Westbrook/M. Valiante)
2. #42 OAK Racing Morgen LMP2-Nissan (G. Yacamán/A. Brundle/H.P. Tung)
3. #5 Action Express Racing Corvette DP (J. Barbosa/Bu. Frisselle/C. Fittipaldi)
4. #9 Action Express Racing Corvette DP (Br. Frisselle/Bu. Frisselle/J. Fogarty)
5. #10 Wayne Taylor Racing Corvette DP (R. Taylor/J. Taylor/M. Angelelli)

Rust op de Ring

Twee weken na de 24 uur van de Nürburgring staat er weer een VLN-wedstrijd op het programma (zaterdag vanaf 11:45 uur te volgen via live stream). Dat nog niet alle teams klaar zijn om weer te racen, is duidelijk: niet meer dan 150 auto’s doen dit weekend mee. Omdat zaterdag en zondag ook in Zandvoort met GT3-wagens geracet wordt in de Blancpain Sprint Series (start zaterdag om 13:45, zondag om 11:45, met live stream), is ook het SP9/GT3-veld met slechts zes deelnemers bedroevend klein. Dat zal in augustus voor de zesde VLN-race van het seizoen wel weer bijtrekken, maar motiverend om zaterdag VLN boven Blancpain te verkiezen, is het niet.


[Foto(’s): Brecht Decancq Photography]


Share with your friends
Submit