emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

GT Report: Jaap van Lagen Report

GT Report: Jaap van Lagen Report

Een rustig GT-raceweekend ligt achter ons. Van de belangrijke GT-klassen was alleen de ADAC GT Masters actief. Dat betekent ook dat we uit kunnen kijken naar een druk weekend met VLN, Blancpain Sprint Series en de European Le Mans Series.

ADAC GT Masters – Zandvoort

In een drijfnat Zandvoort domineerden Jaap van Lagen en Kévin Estre het ADAC GT-weekend. Het duo stuurde de Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R zowel op zaterdag als op zondag naar de overwinning. Op zaterdag pakte McLaren-fabrieksrijder Estre de leiding bij de start en maakte furore door in de zware omstandigheden snel bij de rest van het veld uit te lopen. Van Lagen hoefde daarna de Porsche alleen nog maar naar de finish te rijden en deed dit ook.

Een dag later was het de Nederlander die in de stromende regen schitterde door van de vierde plaats in korte tijd op te rukken naar de leiding. Nadat hij halverwege de race het stuur aan Estre had overgedragen, bouwde de Fransman de leiding nog verder uit op weg naar de leiding in het kampioenschap voor zowel Van Lagen als Schütz Motorsport.

Race 1:

Top 5:
1. #3 Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R (J. Van Lagen/K. Estre)
2. #12 Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra (M. Winkelhock/C. Jöns)
3. #10 Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra (R. Rast/K. Van der Linde)
4. #19 Team Schubert BMW Z4 (C. Hürtgen/D. Baumann)
5. #11 Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra (N. Thiim/F. Hamprecht)

Race 2:

Top 5:
1. #3 Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R (J. Van Lagen/K. Estre)
2. #10 Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra (R. Rast/K. Van der Linde)
3. #11 Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra (N. Thiim/F. Hamprecht)
4. #12 Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra (M. Winkelhock/C. Jöns)
5. #19 Team Schubert BMW Z4 (C. Hürtgen/D. Baumann)

Komend weekend

In Imola wordt ronde twee van de European Le Mans Series verreden. Een maand geleden pakte Thiriet by TDS Racing in Silverstone de overwinning, maar dit was nadat Jota-coureur Simon Dolan in de eindfase vanuit de leiding hard van de baan schoot, wat TDS dichter naar de eerste plaats bracht en Tristan Gommendy de kans gaf Race Performance na de neutralisatie in te halen voor de overwinning. Volg de race zondag live vanaf 13:45 uur via Motors TV of de live stream op de ELMS.com website.

VLN presenteerde gisteren een entry list voor VLN4 met maar liefst 208 auto’s, waaronder 28 GT3’s en grote namen zoals Nick Heidfeld. Dat betekent een nóg drukkere Nürburgring en dat zorgde tijdens de eerste drie races van het seizoen al voor de nodige chaos. Dit weekend belooft niet veel beter te worden, tenzij de wedstrijdleiding _NIK0243 de deelnemers tijdens de briefing voor eens en voor altijd duidelijk maakt dat het agressieve rijgedrag dat dit jaar de overhand heeft gekregen niet langer getolereerd wordt. De grote opkomst heeft natuurlijk alles te maken met de Nürburgring 24 Uur: VLN4 is de laatste kans voor teams om hun auto in raceconditie uit te proberen voor de N24. Op VLN.de is vanaf 11:45 de race live te zien.

Brands Hatch is zondag het toneel van de Blancpain Sprint Series. Jeroen Bleekemolen kende een enigszins teleurstellende seizoensopener in het Franse Nogaro, waarin de Nederlander weliswaar met de Grasser Racing Lamborghini Gallardo pole position trainde, maar Enzo Ide de eerste race en daarmee ook een goede uitgangspositie voor race 2 voor Bleekemolen en Hari Proczyk verpestte. Het duo zal uit zijn op revanche. Andere Nederlandse inbreng komt van Stef Dusseldorp in de HTP Motorsport Mercedes-Benz SLS AMG. Daarnaast is er weer een Porsche te bewonderen in de Sprint Series: Farnbacher Racing zet een Porsche 911 GT3 R in voor Nick Tandy en Philipp Frommenwiler. Beide races zijn zondag live te volgen via de Blancpain GT-website (start race 1 om 11:30 uur, race 2 om 13:45 uur). Race 1 wordt ook live op Eurosport uitgezonden.


[Foto(’s): ADAC Motorsport, Brecht Decancq Photography]


Share with your friends
Submit