Na een tumultueuze winter wordt er komend weekend eindelijk weer geracet op de Nürburgring. De Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring, beter bekend onder de afkorting VLN, opent het seizoen zaterdag met de vier uur durende 60. ADAC Westfalenfahrt. Onder de honderden deelnemers zijn ook Nederlanders. Dit zijn ze.

Jeroen Bleekemolen – #3 Black Falcon Mercedes-Benz SLS AMG GT3 – SP9/GT3

Jeroen Bleekemolen behoeft geen introductie. Behalve een in Nederland ondergewaardeerde coureur, is hij ook een van de succesvolste sportwagencoureurs van zijn generatie. Vorig jaar won voormalige A1 Grand Prix-racer met Black Falcon de 24 uur van de Nürburgring. Met dat team keert hij dit jaar terug in de 24 uur en om alvast in het ritme van de Ring te komen, is hij er de komende races bij. Bleekemolen deelt zijn auto met Andreas Simonsen (Zweden) en Lance Arnold Davis (Duitsland), om maar even aan te geven dat de kans groot is dat de Nederlander zaterdag weer een overwinning bij kan schrijven.

Nicky Catsburg – #26 BMW Sports Trophy Team Marc VDS BMW Z4 GT3 – SP9/GT3

VLN. Round 8 ADAC Barbarossapreis at the Nürburgring 28 September 2013Met een overwinning debuteerde Nicky Catsburg vorig jaar in VLN. Een goede binnenkomer voor een jong talent. De Amersfoorter heeft als teamgenoot Bas Leinders (België) toegewezen gekregen, die eveneens teammanager is. Een snelle jongeling en een kundige veteraan, een goede combinatie. De concurrentie voor de overallzege is moordend, maar dat kan niet voorkomen dat Catsburg en Leinders tot de belangrijke kandidaten voor de overwinning behoren.

Patrick Huisman – #30 Frikadelli Racing Team Porsche 911 GT3 R – SP9/GT3

Bij Frikadelli Racing verandert dit jaar niet veel: de drie coureurs, Patrick Huisman, Sabine Schmitz en Klaus Abbelen (beiden Duitsland), keren terug met dezelfde auto waar ze vorig jaar het seizoen mee eindigden. Dat was het seizoen waarin het team van Abbelen voor het eerst zegevierde, maar dat gebeurde net in het weekend waarin Schmitz, om wie het team gebouwd is, verstek moest laten gaan.

Gerwin Schuring en Philip Dries – #395 Black Falcon Team TMD Friction Porsche 911 Carrera – V6/Produktionswagen 3-3,5-liter

In de productieklasse voor auto’s met motoren van 3- tot 3,5-liter komt het mysterieuze duo “Gerwin” en “Philip” uit met de Carrera die de directeurs in januari de tweede plaats in hun klasse tijdens de Dubai 24 uur bezorgde. Schuring en Dries zijn de enige Nederlanders die niet in de topklasse van VLN racen.