emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

Fotoblog 24 Hours of Spa

Fotoblog 24 Hours of Spa

2013 kan de boeken nu al in als een van de meest succesvolle seizoenen voor de GT-racerij. Na een geweldige 24 uur van de Nürburgring en een steeds sterker wordende Blancpain Endurance Series, VLN GT3-klasse, British GT en ADAC GT Masters, was ook de 24 uur van Spa een groot succes. Maar liefst 60.000 toeschouwers maakten afgelopen weekend de reis naar Francorchamps om de Blancpain Endurance Series haar belangrijkste race van het jaar af te zien werken.

Na 24 uur racen kwam de HTP Mercedes-Benz SLS AMG als eerste over de finish. Maar niet voordat een spannend duel met de Porsche van Manthey Racing, dat van voor zonsondergang tot tegen het middaguur duurde, in het voordeel van Mercedes-Benz beslecht was. Zo won de autofabrikant uit Stuttgart voor het eerst in bijna 50 jaar weer de klassieker in de Ardennen en liet Manthey zien ook buiten Nürburg een toporganisatie te zijn.

Met een enorme passie voor GT3 vertrok ik zaterdag, midden in de storm die Nederland die dag teisterde, richting België. Om daar te zweten als een aap, en ook nog een fotootje te maken. Beide is mij die dag goed gelukt, mag ik wel zeggen.

24 Hours of Spa. Blancpain Endurance Series. Round 4 Spa-Francorchamps 27 July 2013. © Miguel Bosch / www.motorracingblog.nl[AFG_gallery id=’11’]

Bekijk deze en meer foto’s ook op Flickr.


[Foto(’s): Miguel Bosch / MotorRacingblog.nl]


Share with your friends
Submit