De Formule 1 is onderweg naar China, IndyCar naar Long Beach en NASCAR naar Talladega. Tijd dus, om terug te kijken naar de races van het afgelopen weekend.

Formule 1 – Grand Prix van Maleisië
Voor de tweede race op rij heeft Sebastian Vettel gewonnen. De Duitser profiteerde van een pijlsnelle start van Lotus Renault GP-rijder Nick Heidfeld, wie naar de tweede plaats schoot en zo een aanval van Lewis Hamilton en Fernando Alonso op de Red Bull Racing-coureur verstoorde. Lotus Renault GP zag wederom een rijder naar het podium gaan, deze keer was het Heidfeld, wie achter Jenson Button over de finish kwam.

Uitslag:
1. Sebastian Vettel (DUI)
2. Jenson Button (ENG)
3. Nick Heidfeld (DUI)
4. Mark Webber (AUS)
5. Felipe Massa (BRA)

IZOD IndyCar Series – Honda Indy Grand Prix of Alabama
Net als twee weken geleden in St. Petersburg, was het ook nu weer een bekende winnaar wie de race op zijn naam schreef. In Barber Motorsports Park reed Will Power op dominante wijze van pole position naar de overwinning. Scott Dixon eindigde op de tweede plaats, maar was geen enkel moment een serieuze bedreiging voor de Australiër, wie met zijn overwinning de leiding in het kampioenschap overneemt.

Uitslag:
1. Will Power (AUS)
2. Scott Dixon (NZL)
3. Dario Franchitti (SCO)
4. Marco Andretti (VS)
5. Oriol Servià (SPA)

Firestone Indy Lights – Grand Prix of Alabama
Enkele uren eerder was het Víctor García wie op dezelfde manier in het voorprogramma van de IndyCars won. De Indy Lights-coureur had het echter niet zo gemakkelijk met Stefan Wilson als dat Power het met Dixon had: de Spanjaard moest in de eindfase alle zijlen bijzetten om de jongere broer van Justin Wilson voor te blijven. Opmerkelijk is de vierde plaats van Jorge Goncalvez, wie nog steeds met een gebroken been rondrijdt.

Uitslag:
1. Víctor García (SPA)
2. Stefan Wilson (ENG)
3. Peter Dempsey (IER)
4. Jorge Goncalvez (VEN)
5. Mikaël Grenier (CAN)

Star Mazda Championship – Grand Prix of Alabama
Dat inhalen moeilijk is op Barber, bleek ook tijdens de Star Mazda-race op zondagochtend. Tristan Vautier mocht van pole position vertrekken en werd geen moment voorbijgestoken door de achtervolgende Nick Andries. Tatiana Calderon, wie vorig jaar haar debuut in de autosport maakte, komt nu ook op snelheid en was met een derde plaats indrukwekkend. Omdat Connor De Phillippi, winnaar in St. Pete, na een akkefietje met vriend en concurrent Patrick McKenna naar de negende plek terugviel, neemt de Fransman de leiding in het kampioenschap van de Amerikaan over.

Uitslag:
1. Tristan Vautier (FRA)
2. Nick Andries (VS)
3. Tatiana Calderon (COL)
4. João Victor Horto (BRA)
5. Carlos Linares (VEN)

Grand-Am Rolex Sports Car Series – Porsche 250
Op zaterdag had Grand-Am het prachtige circuit in Leeds tot hun beschikking. In de sportscarklasse blijft Chip Ganassi Racing winnen, want ook nu weer waren Memo Rojas en Scott Pruett onverslaanbaar.

Uitslag:
1. #01 Chip Ganassi Racing (Scott Pruett (VS) / Memo Rojas (MEX))
2. #99 Bob Stallings Racing (Jon Fogarty(VS) /Alex Gurney (VS))
3. #8 Starworks Motorsport (Ryan Dalziel (SCO) / Mike Forest (CAN))
4. #61 AIM Autosport (Burt Frisselle (VS) / Mark Wilkins (CAN))
5. #5 Action Express Racing (David Donohue (VS)) / Darren Law (CAN))

NASCAR Sprint Cup Series – Samsung Mobile 500
Op de Texas Motor Speedway heeft Matt Kenseth zijn eerste race in ruim twee jaar gewonnen. Roush Fenway Racing eindigde de race daarmee op de positie waar het mee was begonnen, al was de winnaar niet polesitter David Ragan.

Uitslag:
1. Matt Kenseth (VS)
2. Clint Bowyer (VS)
3. Carl Edwards (VS)
4. Greg Biffle (VS)
5. Paul Menard (VS)

NASCAR Nationwide Series – O’Reilly Autoparts 300
Carl Edwards pakte zijn tweede overwinning van het seizoen en zijn eerste van 2011 in de Nationwide Series. Hij had weinig last van de altijd sterke Kyle Busch, wie op jacht naar zijn derde achtereenvolgende Nationwide-overwinning achterop Tim Schendel klapte nadat deze snel vaart minderde door een lekke band. Edwards wist Brad Keselowski in de eindfase af te houden en zo de race op zijn naam te schrijven.

Uitslag:
1. Carl Edwards (VS)
2. Brad Keselowski (VS)
3. Paul Menard (VS)
4. Joey Logano (VS)
5. Elliott Sadler (VS)

TC2000 – Santa Fe
Emiliano Spatato heeft in de straten van Santa Fe goede zaken in het kampioenschap gedaan door de tweede race te winnen en de eerste als derde af te sluiten. Mariano Altuna profiteerde in de openingsrace van een zeer slechte start van polesitter Mariano Werner. Juan Manuel Silva kwam niet goed voor de dag, maar heeft dankzij zijn superieure optreden in General Roca nog altijd de leiding in het kampioenschap in handen.

Uitslag race 1:
1. Mariano Altuna (ARG)
2. Matías Rossi (ARG)
3. Emiliano Spatato (ARG)
4. Christian Ledesma (ARG)
5. Fabian Yannantuoni (ARG)

Uitslag race 2:
1. Emiliano Spatato (ARG)
2. Leonel Pernía (ARG)
3. Fabian Yannantuoni (ARG)
4. Matías Rossi (ARG)
5. Mariano Altuna (ARG)

In de regenachtige Franse Grand Prix in 1999 komen de subtoppers naar voren. De beste subtopper tijdens de race is Heinz-Harald Frentzen, wie op Magny-Course zijn eerste Grand Prix van het jaar wint. De Duitser wint de race en ontpopt zich dat seizoen zelfs tot kampioenschapskandidaat. Een elektronisch defect tijdens de Europese Grand Prix op de Nürburgring, doet zijn kansen om voor een stunt te zorgen met het bescheiden Jordan Grand Prix in rook doen opgaan.

Will Power was na afloop van de door hem gewonnen Indy Grand Prix of Alabama door het dolle heen. Gelukkig waren er de fotografen van LAT Photo USA om zijn vreugde op de gevoelige plaat vast te leggen.

De Formule 1 hoeft zich geen zorgen te maken over een groot deel van de Formule 1-fans dat bij elektrische motoren af zou haken met het volgen van de Formule 1. Dat zal, volgens onze poll, niet gebeuren.[poll id=”16″]Deze week wederom een vraag over de Formule 1.[poll id=”17″]

“This amazingly small piece took us out of the race. Very unfortunate but there was nothing we could do. Long beach now. yfrog.com/h8mzdhqj” – @sebsaavedra Sebastian Saavedra

Vragen of een mening over het 2011 Formule 1-seizoen? Dan kan je hier terecht.

Ook in het nieuwe seizoen zijn gastschrijvers weer van harte welkom. Heb jij een mooi artikel geschreven of wil je de door jou gemaakte foto’s met iedereen delen, neem dan contact met ons op!

Volg ons ook via Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste artikelen, andere mededelingen en met ons in contact te blijven.

Op 14 april 1929 werd de Grand Prix Automobile de Monaco verreden; oftewel de eerste Grand Prix van Monaco werd gehouden. De winnaar was “Williams”, dat een schuilnaam was van William Grover-Williams, in een Bugatti T35B. De grote ster van Mercedes-Benz, Rudolf Caracciola, finishte als derde achter de Fransman Georges Bouriano. In totaal wisten er slechts negen van de zestien deelnemers te finishen. De grote Monegaskische held was op dat moment Louis Chiron, maar die moest de race laten schieten omdat hij had beloofd aan de Indianapolis 500 deel te nemen.

In de jaren die volgenden, groeide de Grand Prix uit naar wat een prestigieus evenement zou worden — ook in de naoorlogse Formule 1. Ayrton Senna blijft vooralsnog de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de Grand Prix, door deze maar liefst zes keer te winnen. Graham Hill en Michael Schumacher wonnen hem ieders vijf keer. Van de huidige actieve coureurs hebben naast Schumacher ook Alonso (tweemaal), Lewis Hamilton, Jenson Button en Mark Webber (alleen eenmaal) de race gewonnen.