emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

Weekend round-up – Week 11

Weekend round-up – Week 11

Stilte voor de storm in autosportland. Volgende week gaan een groot aantal raceklassen los waaronder de Intercontinental Le Mans Cup met de 12 Hours of Sebring. In deze weekend round-up vanwege de stilte alleen de NASCAR Camping World Truck Series, TC 2000, NHRA en de laatste race van het Toyota Racing Series-seizoen. En natuurlijk de polls, foto’s en video’s van de week en nog veel meer.

TC 2000 – General Roca
Met een spektakelstuk is het nieuwe Turismo Competición 2000-seizoen van start gegaan. In het in Zuid-Amerika immens populaire toerwagenkampioenschap waar ook USF1-aspirant-coureur José María López en oud-Formule 1-rijder Norberto Fontana in uitkomen, opende Juan Manuel Silva als sterkste het jaar. De Ford-YPF-debutant mocht van pole position vertrekken en profiteerde van de felle gevechten om de tweede plaats waardoor hij moeiteloos naar de overwinning kon rijden. Tweevoudig kampioen López leek op een tiende plek af te stevenen toen hij in rap tempo terugviel naar de zeventiende plaats. Regerend kampioen Fontana viel in de eerste ronde na een botsing uit.

Uitslag:
1. Juan Manuel Silva (ARG)
2. Matías Muñoz  Marchesi (ARG)
3. Fabián Yannantuoni (ARG)
4. Matías Rossi (ARG)
5. Mariano Altuna (ARG)

NASCAR Camping World Truck Series – Too Tough To Tame 200
Terwijl de Sprint Cup Series en Nationwide Series een week vrijaf hebben, heeft de NASCAR Truck Series zaterdagavond in Darlington het seizoen na een weekend zonder racen weer vervolgd. Ook nu was het weer een coureur van buiten de Truck Series wie de race op zijn naam schreef. Sprint Cup-rijder Kasey Kahne bleef Trucker Ron Hornaday voor in de tweehonderd mijl lange race. Nelsinho Piquet was betrokken bij een zware crash. Leider in het kampioenschap is Matt Crafton, wie nog niet hoger dan de vierde positie is geëindigd.

Uitslag:
1. Kasey Kahne (VS)
2. Ron Hornaday (VS)
3. Todd Bodine (VS)
4. Matt Crafton (VS)
5. James Buescher (VS)

Toyota Racing Series – Taupo Motorsport Park / Denny Hulme Memorial Trophy
Waar de meeste kampioenschappen het seizoen net beginnen, kende de Toyota Racing Series afgelopen weekend de afsluitende ronde. Het kampioenschap dat Nieuw-Zeeland en daarmee in de zomer van het zuidelijk halfrond wordt verreden, was voor de meeste coureurs onder wie de Europeanen en meeste Australiërs enkele weken terug al voorbij. Voor de acht rijders wie er nog een weekend erachteraan wilden plakken, waren er de drie races in Taupo, waarvan race 2 de Denny Hulme Memorial Trophy is.

Mitch Evans moest sowieso door, hij kon voor de tweede maal op rij kampioen in de series worden. In race 1 kende hij een tegenslag toen hij door een eigen fout op moest geven, maar met een overwinning in de Denny Hulme Memorial Trophy en een derde plaats in de derde race, bleef hij Nick Cassidy, wie de eerste en laatste races op zijn naam schreef, voor in het kampioenschap.

5520934937_5574cff205_o

Race 1
Uitslag:
1. Nick Cassidy (NZL)
2. Nick Foster (AUS)
3. Alastair Wootten (NZL)
4. Damon Leitch (NZL)
5. Jono Lester (NZL)

Race 2 – Denny Hulme Memorial Trophy
Uitslag:
1. Mitch Evans (NZL)
2. Jamie McNee (NZL)
3. Nick Foster (AUS)
4. Jono Lester (NZL)
5. Nick Cassidy (NZL)

Race 3
Uitslag:
1. Nick Cassidy (NZL)
2. Alastair Wootten (NZL)
3. Mitch Evans (NZL)
4. Jono Lester (NZL)
5. Nick Foster (AUS)

NHRA Full Throttle Drag Racing Series – 42nd Annual Tire Kingdom Gatornationals
In Gainesville in Florida werden de Gatornationals gehouden. Del Worsham versloeg met een gemiddelde snelheid van 513,26 kilometer per uur Tony Schumacher in de Top Fuel-dragsters. NASCAR-topper Kurt Busch maakte zijn debuut in de Pro Stock-klasse, maar werd in de eerste ronde al naar huis gestuurd door Erica Enders.

Winnaars
Top Fuel:
Del Worsham (VS)

Funny Car:
Mike Neff (VS)

Pro Stock:
Jason Line (VS)

Pro Stock Motorcycle:
Eddie Krawiec (VS)

Teameigenaar Jim Trueman is op sterven na dood wanneer in 1986 de zeventigste Indianapolis 500 van start gaat. Maar hij is erbij. Nog nooit heeft zijn auto de legendarische race gewonnen. Bobby Rahal schenkt Trueman, daags voor zijn overlijden, toch nog die belangrijke overwinning.

Afgelopen week werd er getest op Motorland Aragón ter voorbereiding op het aanstaande Formule Renault 3.5-seizoen. Daniel Ricciardo was op beide dagen de snelste. De Red Bull Junior-rijder geldt dan ook als de grootste favoriet om dit jaar de titel in de World Series by Renault te pakken – en om in de nabije toekomst zijn debuut in de Formule 1 te maken.

fr35series_motorland_ricciardo_day2

Vorige week vroegen we jullie welk circuit dat in voorgaande jaren nog op de Formule 1-kalender stond, weer terug moet daarop. Imola blijkt nog altijd een populaire locatie te zijn.

Poll: Welk onderstaand circuit moet terug op de Formule 1-kalender?

 • Autodromo Enzo e Dino Ferrari (Imola) (38%, 5 stem(men))
 • Red Bull Ring (A1-Ring/Österreichring) (23%, 3 stem(men))
 • Indianapolis Motor Speedway (15%, 2 stem(men))
 • Nürburgring (15%, 2 stem(men))
 • Circuit de Nevers Magny-Cours (8%, 1 stem(men))
 • Fuji Speedway (0%, 0 stem(men))

Totaal aantal stemmen: 13

Loading ... Loading ...
Deze week, met de 24 Hours of Sebring voor de boeg, de vraag wie aankomend weekend de eerste race van de gloednieuwe Intercontinental Le Mans Cup wint.

Poll: Welk team wint zaterdag de 24 Hours of Sebring?

 • Audi Sport Team Joest (29%, 2 stem(men))
 • Peugeot Sport Total (29%, 2 stem(men))
 • Rebellion Racing (29%, 2 stem(men))
 • Team Oreca Matmut (14%, 1 stem(men))
 • Highcroft Racing (0%, 0 stem(men))
 • Aston Martin Racing (0%, 0 stem(men))
 • Anders, namelijk... (Laat een reactie achter) (0%, 0 stem(men))

Totaal aantal stemmen: 7

Loading ... Loading ...

A CNN pic of the main highway to Bahrain Circuit today on what should have been race morning… ” – @ Adam Cooper

Kirabi vraagt zich af wat er gebeurt wanneer Nick Heidfeld dit jaar om het kampioenschap meestrijdt. Iets dat, gezien de snelheid van de Lotus Renault GP tijdens de tests, helemaal zo gek nog niet is.

Ook in het nieuwe seizoen zijn gastschrijvers weer van harte welkom. Heb jij een mooi artikel geschreven of wil je de door jou gemaakte foto’s met iedereen delen, neem dan contact met ons op! Via het contactformulier is het nu ook mogelijk om bijlagen toe te voegen.

Volg ons ook via Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste artikelen, andere mededelingen en met ons in contact te blijven.

Twee weken na het overlijden van Tom Pryce, volgt het overlijden van de volgende Formule 1-coureur. José Carlos Pace stort op 18 maart 1977 met een vliegtuig neer. De populaire Braziliaan won in 1975 in São Paulo zijn enige Formule 1 Grand Prix. Interlagos, waar die overwinning plaatshad, werd kort na zijn dood naar hem vernoemd.


[Foto(’s): Toyota Racing Series NZ, Renault Sport]


Share with your friends
Submit