emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

Video: Aurora Formula One op Thruxton

Video: Aurora Formula One op Thruxton

Iedereen wie autosport volgt, kent het Formule 1 Wereldkampioenschap. Maar wat alweer grotendeels vergeten is, zijn de lokale Formule 1-kampioenschappen die vooral in de jaren 70 enorm populair waren. Het Zuid-Afrikaanse kampioenschap was van de drie lokale varianten de meest succesvolle en kende met de South African Grand Prix een overlapping met het Wereldkampioenschap. Australië was het tweede land dat met een eigen series kwam. Tussen 1970 en 1983 werd het Australian Drivers’ Championship met Formule 1-materiaal en -reglement verreden. Groot-Brittannië zag het succes van deze twee klassen en richtte in 1978 hun eigen variant op, die echter slechts vier jaargangen kende.

In deze video uit 1979 zien we Emilio de Villota, Desiré Wilson en Dave Kennedy strijden om de winst in de Rivet Supply Trophy op het opdrogende Thruxton.Share with your friends
Submit