emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

Weekend round-up – Week 10

Weekend round-up – Week 10

Vandaag in de wekelijkse weekend round-up de rally’s en races van het afgelopen weekend met onder andere de Mexicaanse WRC-ronde, de NASCAR-races in Las Vegas en de Grand Prix of Miami.

World Rally Championship – Rally Guanajuato Mexico
Een uitstekende rally van Sébastien Ogier kwam voortijdig ten einde. Na een strijd van meerdere dagen met landgenoot Sébastien Loeb, moest hij met een kapotte ophanging opgeven. Loeb kreeg daardoor de overwinning in de schoot geworpen. De Nederlandse Dennis Kuipers kende het weekend van zijn leven, totdat hij op puntenkoers zijn Ford Fiesta in de greppel rolde en op moest geven.

Uitslag:
1. Sébastien Loeb (FRA)
2. Mikko Hirvonen (FIN)
3. Jari-Matti Latvala (FIN)
4. Petter Solberg (NOR)
5. Mads Østberg (NOR)

NASCAR Sprint Cup Series – Kobalt Tools 400
NASCAR reisde afgelopen weekend af naar Las Vegas voor de Kobalt Tools 400. In Sin City profiteerde Carl Edwards van een net niet goed uitgepakte strategische zet van Tony Stewart om de race op zijn naam te schrijven. Stewart, wie gisteren duidelijk de snelste man op de baan was, nam de gok om tijdens de laatste pitstop slechts twee banden te verwisselen om zo de tijd die hij had verloren door een straf na een foute pitstop, goed te maken. De twee oude banden raakten in de eindfase echter op.

Uitslag:
1. Carl Edwards (VS)
2. Tony Stewart (VS)
3. Juan Montoya (COL)
4. Marcos Ambrose (AUS)
5. Ryan Newman (VS)

NASCAR Nationwide Series – Sam’s Town 300
Ook in Las Vegas was de Nationwide Series. Mark Martin won, maar zijn overwinning werd volledig overschaduwd door het sterke optreden van Danica Patrick, wie als vierde over de finish kwam. Justin Allgaier was de beste reguliere Nationwide-coureur en boekte met zijn tweede plaats het beste resultaat van de voor het kampioenschap in aanmerking komende coureurs tot op heden dit seizoen. Brad Keselowski kwam als derde over de finish, maar ging als eerste de laatste ronde in met een ruime voorsprong op Martin. Een lekke band kort na de witte vlag verpestte zijn dag.

Uitslag:
1.  Mark Martin (VS)
2.  Justin Allgaier (VS)
3.  Brad Keselowski (VS)
4.  Danica Patrick (VS)
5.  Trevor Bayne (VS)

Grand-Am Rolex Sports Car Series – Grand Prix of Miami
Duurde de Daytona 24 Hours een maand geleden nog 24 uur, zaterdag was het tijd voor de kortere Grand Prix of Miami. Slechts 2 uur en 45 minuten kregen de coureurs deze keer de tijd. En ook nu weer was Chip Ganassi Racing met Scott Pruett en Memo Rojas achter het stuur de snelste.

Uitslag:
1. #01 Chip Ganassi Racing (Scott Pruett (VS) / Memo Rojas (MEX))
2. #5 Action Express Racing (David Donohue (VS) / Darren Law (VS))
3. #10 SunTrust Racing (Max Angelelli (ITA) / Rick Taylor (VS))
4. #61 AIM Autosport (Brian Frisselle (VS) / Max Wilkins (CAN))
5. #9 Action Express Racing (João Barbosa (POR) / Terry Borcheller (VS))

Winnaars:
DPT: #01 Chip Ganassi Racing (Scott Pruett (VS) / Memo Rojas (MEX))
GT: #94 Turner Motorsport (Bill Auberlen (VS) / Paul Dalla Lana (CAN))

Winter Endurance Kampioenschap – Final 4
In Zandvoort vond zondag de laatste ronde van het Nederlandse Winter Endurance Kampioenschap plaats. Sheila Verschuur en Max Braams wonnen het kampioenschap, het kwartet van Sotrax Albert Motorsport met Jürgen Albert, Kees Bouhuys, Sebastiaan Bleekemolen en Michael Bleekemolen achter het stuur van de Porsche 997 GT3 Cup de vier uur durende race.

Uitslag:
1. Jürgen Albert (NED) / Kees Bouhuys (NED) / Sebastiaan Bleekemolen (NED) / Michael Bleekemolen (NED)
2. Huub Vermeulen (NED) / Frits Hessing (NED)
3. Peter van der Kolk (NED) / Jeroen Bleekemolen (NED)
4. Hoevert Vos (NED) / Wilco Becker (NED) / Harrie Kolen (NED)
5. Peter Fontijn (NED) / Peter Furth (NED)

Hillclimbing is nooit voor mietjes geweest en zal dat ook nooit worden. Maar wie met een Formule 3000-auto aan hillclimbs mee durft te doen, mag zich zeker wel stoer noemen. Andres Vilariño is de koning der stoere mensen: hij won eind jaren 80 en begin jaren 90 meerdere malen het European Hill Climb Championship, het meest prestigieuze hillclimbkampioenschap ter wereld. De Spanjaard weet van geen ophouden en doet ook in 2011 weer mee. Hier, in de Course de Côte St-Ursanne – Les Rangiers, laat hij zien hoe de pro’s de voor de leek verraderlijke bergweggetjes meester maken.

Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila rijden door de straten van Mexico.

2011 WRC Jari-Matti Latvala (FIN) / Miikka Anttila - Ford Fiesta RS WRC. Day one, 2011 Rally Mexico

Vorige week vroegen we wat er met de Bahreinse Grand Prix moet gebeuren. Het antwoord is duidelijk: niet dit jaar en nooit meer terugkeren.

Poll: Moet de Formule 1 dit jaar nog terugkeren naar Bahrein?

  • Nee, en voorlopig niet meer terugkeren. (44%, 4 stem(men))
  • Nee, volgend jaar weer. (33%, 3 stem(men))
  • Ja, dit jaar nog. (22%, 2 stem(men))

Totaal aantal stemmen: 9

Loading ... Loading ...
Ook deze week hebben we weer een poll die over de Formule 1-kalender gaat.

Poll: Welk onderstaand circuit moet terug op de Formule 1-kalender?

  • Autodromo Enzo e Dino Ferrari (Imola) (38%, 5 stem(men))
  • Red Bull Ring (A1-Ring/Österreichring) (23%, 3 stem(men))
  • Indianapolis Motor Speedway (15%, 2 stem(men))
  • Nürburgring (15%, 2 stem(men))
  • Circuit de Nevers Magny-Cours (8%, 1 stem(men))
  • Fuji Speedway (0%, 0 stem(men))

Totaal aantal stemmen: 13

Loading ... Loading ...

“My teammate @ has been unfortunate enough to break his leg in a car accident! Hope he recovers soon!” – @anderskrohn Anders Krohn

Verzamel jij ook schaalmodellen? Maak een foto en laat ze zien.

Volg ons ook via Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste artikelen, andere mededelingen en met ons in contact te blijven.

Deze week markeerde in het recente verleden regelmatig de start van het nieuwe Formule 1-seizoen in Australië.

7 maart 1999

Het is bij de start van 1999 Eddie Irvine wie in een chaotische Grand Prix als winnaar over de streep komt. Het is zijn allereerste overwinning in de Formule 1. Er zullen nog drie en een gevecht om de wereldtitel volgen, maar daarna is de koek op.

8 maart 1998

Dinsdag is het alweer dertien jaar geleden sinds Mika Häkkinen en David Coulthard ogenschijnlijk gemakkelijk naar de winst in Albert Park reden. Het McLaren-duo heeft voor de race afgesproken dat degene wie als eerste de eerste bocht in zou duiken de race zou mag winnen. Maar halverwege de race komt de Fin onverwacht de pits in waardoor hij de leiding aan zijn Schotse teamgenoot verliest. Coulthard eert echter de afspraak en laat zijn teamgenoot kort voor het vallen van de finishvlag voorbij. Ron Dennis zou later beweren dat iemand van buiten het team over de radio zijn protegé de pits in zou hebben geroepen.

9 maart 1997

David Coulthard wint in Melbourne. Het is zijn eerste overwinning in anderhalf jaar en zijn eerste voor McLaren. De overwinning is voor McLaren ook de eerste van drie dat seizoen, de eerste sinds Ayrton Senna in 1993 het team met een overwinning verliet en het begin van de terugkeer van de gloriedagen.

10 maart 1996

Een jaar eerder opent Damon Hill het nieuwe seizoen als sterkste. Hij heeft dat weekend – en de rest van het seizoen – een zware kluif aan rookie en teamgenoot Jacques Villeneuve, wie als vierde coureur in de historie van de Formule 1 zijn allereerste race van pole position aanvangt.

11 maart 2000

Michael Schumacher wint voor het eerst sinds 1995 de eerste race van het seizoen. De Scuderia Ferrari-coureur eindigt voor teamgenoot Rubens Barrichello en broer Ralf Schumacher. Een dag eerder zijn het echter de McLarens die op dominante wijze de eerste startrij bezetten. Op zondag zijn zij ook als snelste weg, maar al snel begeven de motoren van Coulthard en Häkkinen het.

1997 Australian Grand Prix Albert Park, Melbourne, Australia. 7th - 9th March 1997Heinz Harald Frentzen (Williams FW19 Renault) leads Jacques Villeneuve (Williams FW19 Renault) at the start. Action.Photo: LAT Photographic/Williams F1ref: 35mm Negative 1997Williams33

Néstor Girolami


[Foto(’s): Ford/Worldrallypics.com, Williams/LAT]


Share with your friends
Submit