emailVolg MotorRacingblog op FacebookVolg MotorRacingblog op Twitter

Racevoer – wat speelt er in de racewereld?

Racevoer – wat speelt er in de racewereld?

Het is zondag en voor iedereen die vandaag niets te doen heeft, hebben wij in Racevoer erg veel interessante artikelen verzameld. In deze editie komen de laatste ontwikkelingen op Formule 1-gebied aan bod, maar ook veel historische gebeurtenissen uit de autosport.

Karthikeyan maakt verrassende rentree bij HRT
Het is nu al het meest verrassende nieuws van het jaar: Narain Karthikeyan keert terug in de Formule 1, bij HRT. Dat het daarbij meer om zijn sponsorgeld gaat dan om zijn talent, moge duidelijk zijn. (meer)

Liuzzi: “Nog niet met Force India gesproken”
De soap rondom de stoeltjes bij Force India gaat nog altijd verder: Vitantonio Liuzzi beweert dat hij niet met het team heeft gesproken over de ontbinding van zijn contract. Het zal dus nog wel even duren voor duidelijk wordt wie de twee coureurs zullen zijn dit jaar. (meer)

Sochi: “Olympische Spelen gaan voor”
De stad Sochi organiseert in 2014 de Olympische Spelen en zal dat jaar ook de Formule 1 mogen verwelkomen. Echter, mochten de werkzaamheden wat vertraging oplopen, zal men de Olympische Spelen voor laten gaan, en de Formule 1 naar 2015 uitstellen. (meer)

Foto’s van de auto van Stefan GP-bolide
Toyota heeft Foto’s vrijgegeven van de TF110 in de kleuren waarmee Stefan GP hoopte te rijden. Het Servische team meende recht te hebben op een plek op de grid, maar werd uiteindelijk niet toegelaten door de FIA. (meer)

Coronel maakt overstap naar BMW
Tom Coronel zal ook dit jaar actief zijn in het WTCC-kampioenschap. Het zal echter voor het eerst niet voor SEAT zijn. De Nederlander is de eerste coureur die is bevestigd om te rijden in een BMW, dat dit jaar geen fabriekssteun meer heeft. Hij zal dat doen voor ROAL Motorsport. (meer)

Amon geëerd tijdens festival in Nieuw-Zeeland
Chris Amon wordt door velen beschouwd als de beste coureur ooit die geen Formule 1-Grand Prix heeft gewonnen. Tijdens een festival in thuisland Nieuw-Zeeland zal hij geëerd worden. (meer)

De teloorgang van Newman/Haas Racing
Newman/Haas Racing is sinds de samenvoeging van ChampCar en IndyCar afgegleden van een kampioensteam naar een team dat door financiële problemen slechts één auto weet in te zetten. George Phillips van Oilpressure schrijft erover. (meer)

Terug in de tijd: Interview met Neil Martin
Neil Martin is de man die de strategische beslissingen bij Ferrari moet verbeteren, na het debacle van Abu Dhabi. New York Times-blogger Brad Spurgeon sprak hem twee jaar geleden. (meer)

Terug in de tijd: Jim Clark racet in NASCAR
Jim Clark zou Jim Clark niet zijn als hij niet ooit ook een NASCAR-wagen geracet zou hebben. Peter Windsor zocht de zoon van de succesvolle teameigenaar John Holman op en sprak over die ene NASCAR-race in 1967. (meer)

Terug in de tijd: Keke Rosberg over zijn avontuur in de Can-Am
Can-Am was waar vroeger de echte waaghalzen van de autosport raceten. Keke Rosberg was een van hen. De Fin maakte in 1979 zijn debuut en gaat met Motor Sport Magazine-journalist Gordon Kirby terug naar dat jaar. (meer)Share with your friends
Submit